ל-InTouch Weekly יש שותפויות שותפים ולכן אנו עשויים לקבל פיצוי עבור קישורים מסוימים למוצרים ושירותים.
מיומנויות תקשורת מעולות הן חלק חיוני להצליח בכל עבודה או קריירה. תקשורת כוללת דיבור, הקשבה והעברת רעיונות. אבל זה הרבה יותר מזה.
יכול להיות קשה לשלוט במיומנויות תקשורת, אבל עם הטכניקות והאסטרטגיות הנכונות, אתה יכול להפוך למתקשר טוב יותר כמעט בכל מצב. בעולם המקצועי, כישורי תקשורת חזקים הם חובה לכל מי שרוצה לשגשג, לא רק לשרוד.
מיומנויות תקשורת משופרות יובילו ליותר הזדמנויות, קידום מהיר יותר וביקורות ביצועים גבוהות יותר. אם אתה מחפש לקחת את כישורי התקשורת שלך לשלב הבא, המשך לקרוא כדי לקבל כמה עצות וטריקים מועילים.
1. תקשורת מבוססת תוצאות
תקשורת היא יותר מסתם לדבר עם אנשים. זה גם על להבין מה הם רוצים, מה הם צריכים ומה הם מנסים להשיג.
ליליאן צ'ן, מייסדת שותפה ו-COO של בר ללא משחקים קובע, "כדי להיות מתקשר אפקטיבי, אתה צריך להתמקד בתוצאות התקשורת שלך. מה אתה רוצה להשיג? זכור זאת בעת יצירת המסר שלך ותבחר את המילים שלך בקפידה."
אנשי תקשורת גדולים מסוגלים לשים את עצמם בנעליים של אחרים ולראות מצב מנקודת המבט שלהם. אתה אמור להיות מסוגל לענות על השאלה "מה הם צריכים לשמוע כדי לנקוט פעולה?"
2. היה מאזין מומחה
יש הבדל גדול בין שמיעה להקשבה. שמיעה היא רק מעשה פיזי שאתה יכול לעשות בעיניים עצומות. ההקשבה, לעומת זאת, היא פעילה ומערבת יותר מסתם האוזניים שלך.
כדי להיות מאזין טוב יותר, אתה צריך להיות נוכח, ממוקד ומודע. אתה צריך להיות מסוגל לקלוט את מה שהאדם השני אומר וליישם את זה בדרך כלשהי בחייך.
"כשאני מתקשר עם מישהו, אני תמיד מקפיד להיות מאזין מומחה", אומר קודי קנדי, מייסד ומנכ"ל להקפיץ. "אני שם לב לשפת הגוף, לטון הדיבור ולבחירת המילים שלהם. זה עוזר לי להבין טוב יותר מאיפה הם באים ומה הם צריכים".
מאזינים חזקים הם אנשים שמסוגלים לזהות את עיקרי הדברים הנאמרים, שיכולים לסכם את השיחה לאחר מכן, ויכולים ליישם את המידע לחייהם ולמצבים שלהם.
3. אל תקשיב רק; שאל גם שאלות
הקשבה טובה היא חשובה, אבל גם שאילת שאלות. אם אינך בטוח ב-100% שאתה מבין היטב מה האדם השני אומר, אז אתה צריך לשאול שאלות.
עם זאת, יש הבדל בין פשוט להקשיב לבין לא להבין מה מישהו אומר ו הקשבה פעילה ולא מבינים מה הם אומרים. אם אתה מרגיש שאתה על סף ההבנה אבל לא ממש שם, אתה צריך לשאול שאלות.
"הקשבה פעילה היא יותר מסתם לשמוע את מה שהאדם השני אומר", מסבירה לינדזי מאלו קידו, מנכ"לית העצמת הנאה. "זה גם על שאילת שאלות כדי להבהיר מה הם אומרים. זה מראה שאתה מעורב בשיחה ושחשוב לך להבין את נקודת המבט שלהם."
אם אתה רוצה להיות מתקשר יעיל יותר, וודא שאתה שואל שאלות כשאתה מבולבל או לא בטוח. זה לא רק יראה שאתה מקשיב באופן פעיל, אלא גם יגרום לאדם האחר להרגיש שמכבדים אותך, מוערכים ומטפלים בו.
4. דע את הקהל שלך
לא משנה איזה סוג של תקשורת אתה עושה, חשוב לדעת עם מי אתה מדבר. מהם תחומי העניין שלהם, מה הם אוהבים ואילו נושאים הם מוצאים מעניינים? מהן המטרות, השאיפות והבעיות שלהם?
ג'ורג' פראגויו, סגן נשיא להלוואות ברידג' בשעה וסטר אומר, "הדרך הטובה ביותר להבטיח שהמסר שלך יתקבל היטב היא להכיר את הקהל שלך. שקול עם מי אתה מתקשר ומה הצרכים שלו. זה יעזור לך לקבוע את הדרך הטובה ביותר להעביר את הנקודה שלך."
על ידי ידיעת הדברים הללו, תוכל להתאים את הנאום שלך כך שיענה על צרכי הקהל. אתה יכול גם להימנע מלהעמיד אנשים במצבים מביכים או לא נוחים.
5. למד לדבר לאט ובזהירות
זה אולי נראה קצת ברור, אבל זה משהו שאנשים רבים נאבקים איתו. אם אתה רוצה לצאת כאדם בעל ביטחון עצמי, אחראי, אתה צריך לדבר לאט ובזהירות. זה חשוב במיוחד במסגרות עסקיות ובפגישות.
"אם אתה רוצה להיות מתקשר טוב יותר, אחד הדברים הטובים ביותר שאתה יכול לעשות הוא ללמוד לדבר לאט ובזהירות", אומרת קרוליין דוגן, מנהלת מותגים ב- Lumineux. "זה יעזור להבטיח שהמסר שלך ברור ותמציתי."
אבל אם אתה מדבר מהר ולא זהיר, זה יכול להסיח את הדעת עבור האנשים שמקשיבים לך. אז אם אתה רוצה שאנשים יתמקדו בתוכן שלך, אתה צריך להאט ולדבר בצורה ברורה יותר.
כמו כן, ודאו שאינכם מרימים את הקול לקראת סוף דבריכם. הדרך הטובה ביותר להאט את הדיבור שלך היא להשהות אחרי כל משפט. זה ייתן לקהל שלך הזדמנות לעבד את מה שאמרת, וזה יגרום לך להישמע בטוח יותר.
6. השתמש בהצהרות "אני".
בעת תקשורת, חשוב להשתמש בהצהרות "אני". זה אומר שאתה מתמקד במחשבות שלך, בחוויות וברגשות שלך במקום להניח דברים על האדם האחר.
ריאן רוטמן, מייסד שותף ומנכ"ל של OSDB Sports אומר, "אני מוצא שהצהרות 'אני' הן דרך מצוינת להבטיח שהתקשורת שלי ברורה ויעילה. אז במקום להגיד למישהו שהוא אף פעם לא מקשיב לי, אני יכול להגיד לו שאני מרגיש שלא שומעים אותי כשהם לא מקשיבים לי".
יתר על כן, רוב הקהלים מגיבים טוב יותר להצהרות "אני" מכיוון שהם מרגישים שאתה מדבר ישירות אליהם ואל הצרכים שלהם.
7. ביטחון עצמי הוא המפתח
תקשורת היא כולה בניית אמון ואמינות. אם אתה נראה עצבני, ביישן ולא בטוח, אנשים בהחלט לא יבטחו בך. אתה רוצה לשדר ביטחון וכוח בכל פעם שאתה מתקשר עם אנשים.
"חוסר אמון יכול לדרדר אפילו את תוכניות התקשורת המובנות ביותר", מזהירה לודמילה דוברינינה, ראש מחלקת השיווק בצפון אמריקה ב- אופטימלי. אז מה אתה יכול לעשות כדי להימנע מזה?
אחת הדרכים הטובות ביותר לבנות ביטחון היא לתרגל את מה שאתה הולך להגיד בקול רם. על ידי תרגול הדיבור שלך בקול רם, תוכל לתקן כל קימוט בדיבור שלך שעלול לגרום לך להישמע לא בטוח או לא בטוח.
כשאתם מתרגלים את הדיבור, שימו לב גם לשפת הגוף שלכם. האם הידיים שלך במצב נוח? האם אתה עומד זקוף או רכן?
8. רשת עובדת
דרך מצוינת נוספת לבנות את כישורי התקשורת שלך היא ליצור רשת עם אנשים אחרים. הצטרפו לארגונים מקצועיים, השתתפו בכנסים בתעשייה והגיעו לאנשים בתחום העניין שלכם.
"כשאתה מקיף את עצמך ברמקולים יעילים, סביר יותר שתהפוך לכזה בעצמך", אומר אלכס וואנג, מנכ"ל קרן גחלת.
הצטרפות לארגון מקצועי נותנת לך את האפשרות לפגוש אנשים בעלי דעות דומות וללמוד אחד מהשני. השתתפות בכנסים בתעשייה היא דרך מצוינת ליצור קשרים עם אנשים מחברות ותעשיות שונות.
לבסוף, פנייה לאנשים תעזור לך להצמיח את הרשת שלך, ואולי אפילו בסופו של דבר תכיר חבר חדש בתהליך. תקשורת חזקה רשת עם אנשים אחרים, והם משתמשים בקשרים אלה לטובתם.
9. אל תשכח שפת גוף
כפי שציינו לעיל, הדרך שבה אתה מתקשר אינו מוגבל רק למה שאתה אומר. שפת הגוף שלך חשובה מאוד, גם כן. אתה מתעסק עם הידיים? האם היציבה שלך רגועה או נוקשה? אתה משלב ידיים או רגליים?
כל הדברים האלה יכולים להשפיע על הדרך שבה אנשים תופסים אותך ואת המסר שלך. אם אתה רוצה שהקהל שלך ייקח אותך ברצינות, אתה צריך להיות טוב שפת גוף.
New Melchizedec S, מייסד Expertrec קובע, "חשוב לזכור שתקשורת היא יותר מסתם מילים. שפת הגוף שלך יכולה לומר הרבה על איך אתה מרגיש ומה אתה מנסה לתקשר. שימו לב לרמזים הלא מילוליים שלכם והשתמשו בהם לטובתכם."
10. היצמד לנקודה
תקשורת לא עוסקת בקבלת כוכב זהב כדי לדבר זמן רב ככל האפשר. תקשורת עוסקת בהעברת מידע ורעיונות ביעילות מאדם אחד לאחר.
אם אתה רוצה לצאת כמתקשר חזק, אתה צריך לדעת מתי להפסיק. לדוגמה, אם אתה מדבר עם מישהו אחד על אחד, אתה אמור להיות מסוגל לסכם את המחשבות והתוכניות שלך תוך 15 דקות או פחות.
אם אתה מדבר בפומבי, אתה אמור להיות מסוגל לסיים את הנאום שלך תוך 10 דקות או פחות. ואם אתה לא יכול להגיד את מה שאתה צריך להגיד בזמן המוקצב, אז אתה צריך להעריך מחדש את הנאום שלך ולגזור מידע מיותר.
"יציאה מחוץ לנושא במשך זמן רב מדי או להשתולל יכול לעתים קרובות לאבד את תשומת הלב של אנשים", אומר טמור טרי, שותף של ערכת הטיפוח של אמא. "אם אתה רוצה להיות מתקשר טוב יותר, הקפד להיצמד לנקודה. היה ברור ותמציתי במשלוח שלך."
סיכום
אין ספק שיש אמנות בתקשורת יעילה. זה דורש תרגול ונחישות כדי להפוך למאסטר מתקשר, אבל זה בהחלט שווה את המאמץ. אם תעקוב אחר הטיפים האלה של מומחים, אתה תהיה בדרך שלך לקחת את כישורי התקשורת שלך לשלב הבא.